10.09.2015
News

Oljeserviceselskap fra Stavanger etablerer seg i Kristiansund

WellConnection er i ferd med å etablere seg i Dale industripark.

Skrevet av: Alexander Lehmann E-post

WellConnection ble etablert for knappe tre år siden i Stavanger, men er nå i ferd med å utvide virksomheten til Kristiansund. Og det er ikke kun byens sjarm som trekker selskapet hit.

– Vi har sett på utviklingen og hvor kundene ønsker oss. For ulike vedlikeholdstjenester er dette blitt et stadig viktigere knutepunkt. Kundene vil ha service fra Midt-Norge, forteller gründer og daglig leder i WellConnection, Stian Isaksen.
Selskapet driver hovedsakelig med inspeksjon og reparasjon av stigerør, med operatørene på norsk sokkel som hovedkunder. De skal nå leie kontorer og verksted på Dale industripark. Fra 1. februar skal det være ti ansatte i selskapet i Kristiansund, men Isaksen forteller at de nå går over i en rekrutteringsfase for å hente inn flere folk.


wc 02 - komprimert

Optimistisk


Den dalende oljeprisen, og mer krevende tider for bransjen, preger nyhetsbildet. Men Isaksen ser ikke på dette som en stopper.
– Vi er hele tiden observant på utviklingen, og må tilpasse oss markedssituasjonen. Men selv med de spådommene vi leser om er det optimisme, sier Isaksen.
– Bransjen blir tøffere, men det er fortsatt levelig for service­næringen. WellConnection er allerede en aktør med godt fotfeste, og vi må bli flinkere til å gjøre de oppgavene boreselskapene krever.
Han kan fortelle at selskapet omsatte for rundt 60 millioner kroner i 2014. Året før omsatte selskapet for drøyt 35 millioner kroner. WellConnection har nylig inngått en rammeavtale med riggselskapet Dolphin Drilling.
– Vi ser en langsiktig avtale som en fordel for begge parter idet den gir forutsigbarhet lang tid framover, sier Isaksen.
 

Kortreist service


Det er Umoe Sterkoder som administrerer Dale industripark. Daglig leder i selskapet, Svein Monsø, ser på WellConnection som en god framtidig bidragsyter til næringsparken.
– Det er et behov for under­leverandører og kortreist service til Norskehavet i Kristiansund. Fremover blir det strengere krav til konkurranse­kraften, og det må skje noe i en bransje som har vært veldig sløv. Jeg tror at WellConnection har gjort et godt valg med å etablere seg her, og det er et veldig spennende og ungt selskap, sier Monsø.
– Vi opplever at Umoe Sterkoder er genuint interessert i å skape aktivitet og å hjelpe WellConnection utvikle seg. Jeg ser også potensialet til å skape liv i næringsparken sammen med andre aktører, og det gir oss handlingsrom til å utvikle forretningen, tilføyer Isaksen.
– Vi har jobbet lenge med å få inn et selskap som kan drive vedlikehold av stigerør, og så kommer det et selskap med ­akkurat slik kompetanse fra Stavanger. Vi er et lite industriområde der hver enkelte aktør kan være «kongen på haugen», sier Monsø.

Denne artikkelen er skrevet av Tidens Krav
Back »

News

30.06.2016

WellConnection Group acquires ChemTech AS

Read more »
30.06.2016

WellConnection forms strategic partnership with Westcon for award of Statoil Subsea maintenance frame agreement

Read more »
30.06.2016

WellConnection wins COSL Offshore Management frame agreements

Read more »
30.06.2016

WellConnection wins Odfjell Drilling frame agreement for drill pipe inspection and repair

Read more »
28.09.2015

WellConnection InCon wins Songa Offshore drill pipe inspection services contract

Read more »
15.09.2015

Energy Ventures establishes WellConnection Group

Read more »
News
10.09.2015

Oljeserviceselskap fra Stavanger etablerer seg i Kristiansund

Read more »

WellConnection

WellConnection Group is the leading company within inspection, maintenance and repair services for drilling and subsea equipment on the Norwegian Continental Shelf. 

Contact us

WellConnection Group AS
Hamrasletta 9
4056 Tananger, Norway
Tel: +47 51 64 48 00
post@wellconnection.no

SOCIAL MEDIA